Advies
Over CABV
Projectbeheer
Redactie
Social Media
Museumfilosofie
Musai
Contact
Over CABV

Mijn naam is Thomas Vriens, eigenaar van Cultureel Adviesbureau Vriens. Met mijn team van projectmedewerkers werk ik jaarlijks aan tientallen projecten voor, of in samenwerking met musea, cultuur- en erfgoedinstellingen in binnen- en buitenland. Kwaliteit staat voor mij altijd bovenaan. 


Ik ben mijn loopbaan begonnen in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, waar ik ook studeerde. Vanuit een inhoudelijke invalshoek (ik studeerde Egyptische Talen en Culturen) verbreedde ik mijn aandacht. Ik maakte kennis met alle takken van het museale werkveld, van educatie tot beveiliging en van tentoonstellingsbeheer tot financiën. 

Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als intelligent, scherpzinnig, eigenwijs en enthousiasmerend. Die kwaliteiten kon ik niet allemaal in één baan combineren. Daarom besloot ik een eigen bedrijf op te richten. De verscheidenheid aan werkzaamheden biedt mij de mogelijkheid om snel verbanden en verschillen te ontdekken en te verklaren. 

Het is mijn streven om door mijn kennis en ervaring het plezier dat ik deel met zoveel anderen in de professionele wereld van kunst, erfgoed en cultuur te bundelen en over te dragen aan anderen.